Skip to main content

NIEUWS

NIEUWS/BLOG, EVENEMENTEN, FOTOBOEK & VIDEO'S

Shiatsu... een weg naar vrede in 2024

Als elk jaar zijn deel aan rampen met zich meebrengt, spant 2023 de kroon.

De meest recente statistieken blijven de meest pessimistische scenario's van het IPCC bevestigen en voorspellen steeds vaker en meer ongecontroleerde rampen.

Met extreem rechts in opkomst in Italië, Nederland en Frankrijk, wat zal het bij ons geven in juni volgend jaar? 5 februari Turkije, 11 september Lampedusa, 7 oktober Israël, ...

Als wereldburger is het voelen van diepe angst eerder een kwestie van helder realisme dan een psychische stoornis. Als zorgverleners zien we dat ontkenning slechts duurt tot het symptoom weer de kop opsteekt. Hoe kunnen we echter leven met de wereld zoals zij is?

Voor mij is de beoefening van shiatsu een pad. Tussen tijdelijke acceptatie van mijn eigen eindigheid (metaal tot water) en de dans van het leven (hout tot vuur), vind ik hier een anker (aarde). Deze verankering verbindt mij met hen die ik liefheb. Het verbindt me met mijn cliënten die zich op een pad van evolutie bevinden. Het verbindt me met jou en stelt me in staat om met oprechte vreugde uit te kijken naar de momenten die voor me liggen.

26 december 2023. Namens mijzelf en namens de Raad van Bestuur wil ik graag enkele projecten met jullie delen die ons binnen de BSF verbinden voor 2024.

Voor de scholen die bij de Federatie zijn aangesloten, wordt 2024 een jaar van bevestiging. Er worden al lange tijd grote inspanningen geleverd om de kwaliteit van het shiatsu-onderwijs te verbeteren. Door haar rol als enige shiatsufederatie voor het grote publiek en de overheid te bevestigen, zal de BSF meer dan ooit een kwaliteitsgarantie zijn voor iedereen die in België wil worden opgeleid.

Voor studenten zullen we onze diensten nog verder verbeteren: webinars om hen te helpen bij het opstarten van hun praktijk, goedkopere opleidingsmogelijkheden, evenementen,...

Voor beoefenaars zullen we ons strategisch plan uitrollen om de kwaliteit en de diversiteit van onze aangesloten beroepsbeoefenaars beter bekend te maken bij het grote publiek; we zullen het voor jou gemakkelijker maken om je bijscholingen te volgen; we zullen de mogelijkheden voor werk en samenwerking vergroten...

We zien nu dat steeds meer professionals zich bij ons aansluiten (we tellen 19 scholen, 260 beoefenaars en 76 studenten) en het plezier van het samenzijn delen.

Namens mijzelf en de Raad van Bestuur wens ik jullie allen persoonlijk en professioneel geluk in 2024. Mogen jullie mijn vreugde delen op het pad van shiatsu.

Olivier de Stexhe
Directeur
Humane shiatsu 6
Shiatsu 4
Shiatsu 2
Algemene Vergadering 2022
Humane shiatsu
Honden shiatsu
Shiatsu 6
Shiatsu

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social