De federatie

GESCHIEDENIS & DOELSTELLINGEN EN VERGADERINGEN

Geschiedenis

De Belgische Shiatsu Federatie werd opgericht in 1990 en is een beroepsvereniging, erkend door het ministerie van middenstand sinds 2010.

Het is een vereniging, waar Shiatsu beoefenaars, scholen, opleidingscentra en sympatisanten bij zijn aangesloten. Zij heeft als doel Shiatsu bekend te maken bij het publiek en mensen op te leiden in deze kunst of in dit beroep. Zij streeft dan ook naar volwaardige erkenning van het beroep en bescherming van de beroepstitel in Belgie.
We willen Shiatsu bij een breed publiek bekend maken en beoefenaars van deze kunst of dit beroep opleiden. We streven naar volledige erkenning van het beroep en bescherming van de beroepstitel in België.

We onderhouden nauwe banden met de Europese Shiatsu Federatie (ESF). De ESF heeft leden in heel Europa: het Verenigd Koninkrijk, Italië, Oostenrijk, Griekenland, Zweden, Spanje, Tsjechië en België.
De ESF streeft naar de erkenning van Shiatsu als een onafhankelijk beroep op Europees niveau, door het bevestigen van het recht om te werken volgens het EU-charter. De ESF is lid van de European Public Health Alliance (EPHA). EPHA is een lobbyorganisatie van verenigingen zonder winstoogmerk op het gebied van de volksgezondheid. Binnen EPHA is een belangrijke divisie ontstaan die zich bezighoudt met CAM-disciplines (Complementaire en Alternatieve Geneeskunde of Methoden).

Deze organisaties hebben zich verenigd in EFCAM, de Europese Federatie voor CAM. EFCAM lobbyt actief bij de Europese instellingen en is betrokken bij het European Public Health Program, het EU Open Health Forum en heeft een zetel in het EU Health Policy Forum - het hoogste adviesorgaan van DGSANCO, zijnde de Directory General (EU Ministerie) voor Gezondheid en Consumentenbescherming.

DOELSTELLINGEN

De vereniging heeft tot doel om alle personen die het beroep van shiatsu beoefenaar uitoefenen of doceren te verenigen. Shiatsu zijnde de Japanse stijl acupressuur of de traditionele Japanse manuele technieken.

Zij streeft ernaar haar leden te motiveren, contacten onderling te stimuleren en hen bij te staan om samen de gemeenschappelijke belangen te verdedigen. Zij beoogt tevens deze kennis en wetenschap te bewaren en te ontwikkelen, in de publieke belangstelling te brengen en de officiële erkenning ervan te bekomen. De vereniging kan dit doen door het organiseren van alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks haar doelstellingen kunnen bevorderen.

we zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers

Wil je vrijwilliger worden, stuur ons dan een email.
Je kan ook een donatie schenken aan de Belgische Shiatsu Federatie.

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social


© SHIATSU.BE, ALL RIGHTS RESERVED