Skip to main content

BESTUURDERS

VAN DE BELGISCHE SHIATSU FEDERATIE

Sylvia Collins president FBS

Sylvia Collins

Voorzitter

Ik ben 49 jaar oud, alleenstaand, moeder van twee volwassen kinderen.

Ik ben een hondenliefhebber - vooral whippet - en actief in de windhondensport. Ik woon samen met mijn 8 honden, tussen de 3 maanden en 12 jaar oud.

Na 19 jaar bij de rijkswacht/politie, eerst op het terrein, onder andere als hondengeleider en vervolgens als middenkader bij de politieschool in Luik, waar ik de opleiding van toekomstige Duitstalige politieagenten leidde en enkele cursussen gaf, ging mijn hart uit naar de dierenverzorging.

Na een tweejarige opleiding in het bekappen van paardenhoeven, ben ik in het voorjaar van 2013 begonnen met een opleiding in paardenshiatsu aan de Belgische School voor  Paardenhiatsu in Morville, bij Dominique Bergmans. Kort daarna, op 1 januari 2014, heb ik mijn baan bij de politie opgegeven om voor dieren te gaan zorgen, met name het bekappen van paarden.

Zodra ik shiatsu voor paarden begon te trainen, kwam het idee om shiatsu op honden te beoefenen. Met mijn kennis van honden, paste ik snel paarden shiatsu op hen toe. Dominique heeft me altijd gesteund op deze manier totdat zij me pushte om een school van shiatsu voor honden op te richten, tot dan onbestaande in het frans. In 2015 ben ik begonnen met het aanbieden van initiaties in hondenshiatsu. Ik werd gecertificeerd als paardeshiatsu beoefenaar in 2015. In 2017 heb ik INU-KI, de Belgische School voor Hondenshiatsu, opgericht, datzelfde jaar erkend door de BSF. Hondenshiatsu is nog niet erg wijdverbreid, het moet alleen nog bekend worden.

Na geslaagd te zijn voor cyclus 1 in humane shiatsu aan de Belgische School voor Paarden Shiatsu, vervolgde ik de opleiding in humane shiatsu aan de Kajudo school. Ik werd gecertificeerd in regeneratieve shiatsu in 2017.

Ik ben ook een Reiki master leraar en beoefen Aramees Essene magnetisme.

Ik spreek vloeiend Frans, Duits en Nederlands, ik kan me ook redden in het Engels.

Vandaag heb ik de nieuwe uitdaging om als lid van het bestuur bij te dragen tot de ontwikkeling van de BSF. Als autodidact in communicatie en visuals heb ik enkele jaren ervaring in een andere vzw, waar ik vooral verantwoordelijk was voor de publicaties op het internet, ervaring die ik graag gebruik om shiatsu en de BSF bekendheid te geven. Ik heb veel in mijn mars, maar ik ben me ervan bewust dat ik nog veel moet leren.

Ik heb ooit de bijnaam bulldozer gekregen Ik denk dat deze bijnaam voor zichzelf spreekt wat betreft de energie die ik kan opbrengen om dingen te laten gebeuren. Ik ben blij dat ik die energie kan gebruiken in een gloednieuw team, dat zich inzet om het werk van het vorige bestuur actief voort te zetten.

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social