Skip to main content

Humane shiatsu

WAT IS SHIATSU

Shi-atsu, Japans voor ‘vinger-druk’ is een traditionele en praktijkgerichte bodywork-methode o.b.v. acupunctuur.
In realiteit is het echter veel meer dan dat! Het kan helpen bij een ruim aantal kwalen; van specifieke kwetsuren tot meer algemene symptomen van slechte gezondheid.

Shiatsu is een diep ontspannende ervaring en regelmatige Shiatsu sessies helpen een opeenstapeling van stress in ons dagelijks leven te voorkomen.

Oosterse traditie omschrijft de wereld in termen van energie. Alle dingen worden beschouwd als manifestaties van een vitale universele kracht onder de naam ’Ki’ door de Japanners, ’Chi’ of ’Qi’ in China. Ki is de primaire materie en drijfveer van levenskracht. Het wordt meestal omschreven als ’energie’, maar Ki is ook een synoniem voor adem in de Japanse en Chinese talen. In de Oosterse geneeskunde wordt de harmonie van de Ki in het menselijk lichaam beschouwd als essentieel voor de gezondheid.

Shiatsu is een lichaamstherapie die het zelfhelende aspect van het lichaam en zijn evenwicht ondersteunt en versterkt. Het heeft effect op de hele persoon, niet enkel op het fysieke lichaam, maar ook op de psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het zijn.

Hier kan je een lijst downloaden van internationale wetenschappelijke studies over de effecten van shiatsu op de ontvanger. 

Shiatsu ontstond in Japan vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), met invloeden vanuit meer recente westerse therapieën. Alhoewel Shiatsu ’vingerdruk’ betekent in het Japans, gebruikt de beoefenaar in de praktijk ook aanraking, aangename druk en zachte manipulaties om de fysieke structuur van het lichaam aan te passen en de energie flow in evenwicht te brengen. Het is een diep ontspannende ervaring en regelmatige behandelingen kunnen stress en ziekte verlichten en gezondheid en welzijn behouden.

  • Lost spanning op - tegen stress
  • Goed voor het welzijn
  • Helpt bij de kwaliteit van slaap
  • Helpt te ontspannen

een shiatsu sessie

Uw Shiatsu-beoefenaar zal kijken naar uw gezondheidstoestand, de symptomen die u ondergaat en zal, afhankelijk van uw constitutie en algemene energie niveaus, een reeks technieken gebruiken om de flow van uw energie te verbeteren. Deze technieken kunnen gaan van zacht vasthouden, druk met de handpalmen, duimen, vingers, ellebogen, knieën en voeten op de meridianen en, wanneer van toepassing, meer dynamische rotaties en stretches. Naargelang de kwaliteit van de Ki verandert, zullen de symptomen die samengaan met een gebrek aan flow geleidelijk aan verbeteren. Shiatsu is een therapie die effect heeft op het individu als een geheel wezen, niet enkel het fysieke lichaam maar ook op een emotioneel en/of mentaal niveau.
Moet ik ziek zijn om Shiatsu te ontvangen?
Neen
Mensen kunnen Shiatsu ontvangen louter ter ontspanning en voor het welzijn. Regelmatige behandelingen kunnen helpen om het lichaam in harmonie te houden en ziekte te voorkomen.
Kan ik Shiatsu ontvangen terwijl ik medicatie neem?
Ja
Uw beoefenaar zal vragen of u op dat moment medicatie neemt en zal letten op de details van elke medische ziekte waar u aan lijdt.
Ik ben zwanger, kan ik nog Shiatsu ontvangen?
Ja
Shiatsu is veilig en werkt ondersteunend tijdens en na de zwangerschap. Veel van onze beoefenaars specialiseren zich in shiatsu bij zwangerschap.
Kan Shiatsu helpen bij aanhoudende of ongeneeslijke kwalen?
Ja
Shiatsu kan steun bieden en kan vaak helpen om symptomen te minderen of verlichten, zelfs als het probleem niet opgelost kan worden. Een beter gevoel van welzijn kan de grenzen van het verdraagbare bij de ontvanger verbeteren zodat het hen helpt makkelijker met de symptomen om te gaan. Shiatsu ondersteunt tevens het natuurlijke immuunsysteem.

op zoek naar opleidingcentra of beoefenaars voor Humane Shiatsu

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN WAT ER GEBEURD BINNEN DE SHIATSU FEDERATIE?

Bekijk het nieuws en onze evenementen of meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social