Skip to main content

Wat is Shiatsu?

Shi-atsu, Japans voor Vinger-Druk, zou men in het kort kunnen omschrijven als de Japanse stijl acupressuur, maar het is in werkelijkheid veel meer dan dat!

De BSF is een onafhankelijke, professionele, nationale beroepsfederatie. Wij helpen mensen in België om toegang te krijgen tot Shiatsu van hoge kwaliteit als een weg naar innerlijke vrijheid, keuze en holistische gezondheid. Als federatie verenigingen we gekwalificeerde shiatsu-beoefenaars, shiatsudocenten en shiatsucentra. We ondersteunen en moedigen onze leden aan om hun praktijk te ontwikkelen en een hoge professionaliteit en integriteit na te streven.

Onze belangrijkste doelen zijn: Een grotere zichtbaarheid van Shiatsu in België, de officiële erkenning van Shiatsu als volwaardig beroep en een organisatie die gedragen en ondersteund wordt door alle leden.

HUMANE SHIATSU

Shiatsu is een Japanse vorm van lichaamswerk die bestaat uit het toepassen van druk met duimen, vingers en handpalmen. Shiatsu betekent letterlijk vinger druk.
De oorsprong van Shiatsu komt uit de Traditionele Oosterse geneeswijzen die haar wortels vind in China en Japan.

Shiatsu Acupressuur
Shiatsu Acupressuur

Over ons

De Belgische Shiatsu Federatie werd opgericht in 1990 en is een beroepsvereniging, erkend door het Ministerie van Middenstand sinds 2010. Het is een vereniging, waar shiatsu beoefenaars, scholen, opleidingscentra en sympatisanten zijn bij aangesloten.
Zij heeft als doel shiatsu bekend te maken bij het publiek en mensen op te leiden in deze kunst of in dit beroep. Zij streeft dan ook naar volwaardige erkenning van het beroep en bescherming van de beroepstitel in België.

PARTNERS

- Europese Shiatsu Federatie (ESF) 

- TSUBOOK

Wil je medewerker worden van de Belgische Shiatsu Federatie en een taak opnemen bij één van de werkgroepen: laat het ons weten.
Samen bekijken we hoe we dat verder kunnen uitwerken.

Medewerker worden

PAARDEN SHIATSU

Shiatsu kan op verscheidene vlakken helpen.
Een shiatsubehandeling kan ter ondersteuning dienen van de behandeling door de dierenarts om de genezing te bespoedigen, maar kan ook preventief worden aangewend: voor een periode van overbelasting (competitie), stress (transport) of op regelmatige tijdstippen tijdens het jaar om de gezondheid van het paard te verbeteren.

HONDEN SHIATSU

Shiatsu wint steeds meer aan bekendheid als weldoende gezondheidszorg van mensen. Nu is Shiatsu ook beschikbaar voor honden. Hondenshiatsu helpt om de energiebalans van onze hond terug te herstellen.
Het resultaat is een evenwichtiger karakter.
De shiatsubeoefenaar luistert en past zich aan aan de behoeften en de karakters van elke individuele hond.

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social