Skip to main content

NIEUWS

NIEUWS/BLOG, EVENEMENTEN, FOTOBOEK & VIDEO'S

Zelf-Ampuku om onze patiënten te versterken

Zelf_Ampuku_voor_BSF Zelf-Ampuku om onze patiënten te versterken

Op het einde van een behandelingssessie, als ze in een open en ontspannen toestand zijn, neem ik graag wat tijd om mijn patiënten oefeningen aan te leren die ze dan thuis, tussen de sessies, kunnen doen.

Door hen controle te geven over hun eigen welzijn voel ik dat ik hen op deze manier meer versterk. Mijn ervaring is dat het beter is om het simpel te houden, daarom geef ik meestal maar één of twee oefeningen mee per sessie. Dit is werkelijk krachtiger, het is makkelijker voor de patiënt om de oefeningen te onthouden en de kans is groter dat hij of zij de oefeningen tussen twee sessies effectief uitvoert. Als we integendeel onze patiënten overladen met teveel oefeningen is de kans groot dat ze deze niet onthouden. Het is goed om ons ervan bewust te zijn dat de oefeningen te simpel zullen lijken om effectief te zijn. Daarom is het belangrijk om mee te geven dat het beter is de oefeningen elke dag, tussen twee sessie, te doen. De ervaring heeft geleerd dat als de oefeningen langer maar slechts af en toe uitgevoerd worden ze veel minder effectief zijn. Het is heel belangrijk om de patiënten de info te geven dat herhaling de sleutel tot succes is.

In mijn praktijk voor lichaamswerk is één van de oefeningen die ik aanleer de Zelf-Ampuku behandeling (buik-acupressuur). Zelf-Ampuku kan men voor het slapengaan of na het ontwaken doen. Zelf-Ampuku omvat heel veel technieken. Hier wil ik met jullie technieken uit de Ampuku Zukai delen. Een boek dat we recent vertaalden uit het Japans naar het Engels. In tegenstelling tot wat veelal aangenomen wordt, zul je zien dat Ampuku zich niet beperkt tot de buikzone, het is een volledige lichaamsbehandeling met de focus op de abdominale zone. 

-Philippe Vandenabeele-

Humane shiatsu 6
Shiatsu 4
Shiatsu 2
Algemene Vergadering 2022
Humane shiatsu
Honden shiatsu
Shiatsu 6
Shiatsu

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social