NIEUWS

NIEUWS/BLOG, EVENEMENTEN, FOTOBOEK & VIDEO'S

Shiatsu en Hartsbewustzijn

foto stenen

We leven momenteel in een heel interessante en prachtige maar ook chaotische en woelige tijd, waarin het Hartsbewustzijn bij sommigen pril begint te ontwaken en bij anderen immens aan kracht toeneemt.

De nieuwe hoge lichtfrequenties, die telkens in golven over de aarde gaan en de trilling van de aarde en al wat er op leeft systematisch verhogen, nemen toe in frequentie en kracht. Al wat oud is en niet meer past in deze nieuwe verhoogde trillingsfrequentie wordt (soms letterlijk en figuurlijk) losgetrild zodat het kan losgelaten worden.

De polarisatie in de wereld neemt zichtbaar toe: standpunten en meningen verharden en worden extremer, er lijkt geen middenweg meer te zijn. Yin en Yang in hun eeuwig veranderlijke beweging, polen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar dus in wezen niet kùnnen bestrijden met 1 pool als definitieve overwinnaar…

Het Hart verenigt beide polen: daar komen zon en schaduw, hemel en aarde, het mannelijke en het vrouwelijke samen en wordt de dualiteit geïntegreerd en overstegen. Enkel vanuit Hartsbewustzijn kunnen de wonden die in de strijd van de polariteit ontstaan zijn, geheeld worden. Daar kan inzicht ontstaan, acceptatie en integratie van de polen naar Eenheid.

Of we het nu willen of niet, of we ons er nu van bewust zijn of niet,… we zijn allemaal collectief onderhevig aan deze lichtfrequenties. Ze beïnvloeden ons systeem en nog geen klein beetje! Dit heeft rechtstreeks invloed op ons zenuwstelsel, waarlangs de lichtfrequenties ons lichaam binnengeleid worden. Maar ook het hart komt zwaar onder druk te staan. Dit vertaalde zich het afgelopen jaar in opvallend veel klachten met betrekking tot hartritmestoornissen, hartfalen, druk op de borst… In de shiatsupraktijk viel mij op dat de yu-punten van het hart zowel bij de humane cliënten als bij de dieren (die ook meegaan in dit proces en het soms zelfs helpen dragen!) dikwijls vol of gestagneerd waren. Dit ging dan vaak gepaard met heel veel spanning op de hartmeridiaan zelf en een zichtbare opluchting bij behandelen, stretchen of afstrijken ervan.

Aangezien we collectief heel veel oude emotionele pijn en ballast aan het opruimen en transformeren zijn en ons lichaam zich ook voortdurend moet 'updaten' om mee te trillen met de hogere lichtfrequenties is het goed om het zenuwstelsel te versterken, de nieuwe frequenties doorheen het lichaam te helpen aarden èn het hart te bevrijden door opgehoopte spanning af te voeren wanneer dat nodig blijkt. Wat een prachtige en omvattende behandelwijze is shiatsu dan, om dit proces mee te ondersteunen in al zijn facetten en op alle niveaus!

Sigrid Vanthuyne
White Sun – Opleiding voor Paardenshiatsu

Humane shiatsu 6
Shiatsu 4
Shiatsu 2
Algemene Vergadering 2022
Humane shiatsu
Honden shiatsu
Shiatsu 6
Shiatsu

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social


© SHIATSU.BE, ALL RIGHTS RESERVED