Skip to main content

NIEUWS

NIEUWS/BLOG, EVENEMENTEN, FOTOBOEK & VIDEO'S

Shiatsu Casestudies

Shiatsu

De praktijk van shiatsu is rijk en gevarieerd. Of je nu een shiatsu-student bent of een ervaren beoefenaar, je ontwikkelt een expertise die zowel door je training als door je persoonlijkheid wordt beïnvloed. Wij vinden dat deze expertise het verdient gedeeld te worden, om verschillende redenen: als inspiratiebron voor andere beoefenaars, het draagt bij tot permanente vorming, het stimuleert verdere uitwisselingen en moedigt aan tot verder onderzoek.

De BSF ondersteunt alle vormen van communicatie van praktijkervaringen. Daarom hebben we een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Union Francophone des Professionnels de Shiatsu Thérapeutique (UFPST), die sinds enkele jaren eindwerken en casestudies publiceert voor haar leden. Vanaf nu zullen we de publicatie van deze werken doorgeven via onze Nieuwsbrief. Je zult vaststellen dat de methodologie verschilt van andere shiatsu-scholen, maar het lijkt ons niettemin een bron van inspiratie. Deze documentatie is alleen beschikbaar in het Frans. We willen Bernard Bouheret bedanken voor deze waardevolle samenwerking.

Het proefschrift van Sandra VAUZELLE is bijgevoegd. Het bevat 5 casestudies over de volgende onderwerpen: angst en stress, enuresis, epilepsie, schildklier en Tics/woedeaanvallen.

We willen bij deze ook een oproep doen om jouw eigen casestudies op te sturen voor publicatie. Dit kunnen bijvoorbeeld casestudies zijn die zijn uitgevoerd als onderdeel van je opleiding of persoonlijke praktijkverslagen. In dit stadium is de enige voorwaarde dat cliënten anoniem blijven. Indien nodig zullen we aanbevelingen doen voor de presentatie in de toekomst. Voorlopig heb je vrij spel.

Namens alle BSF-leden willen we je bij voorbaat bedanken voor je medewerking.

Alle casestudies worden verzameld onder de FAQ-pagina in de leden-omgeving. Log in via de ledenomgeving en klik op volgende link

 

Humane shiatsu 6
Shiatsu 4
Shiatsu 2
Algemene Vergadering 2022
Humane shiatsu
Honden shiatsu
Shiatsu 6
Shiatsu

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social