Skip to main content

NIEUWS

NIEUWS/BLOG, EVENEMENTEN, FOTOBOEK & VIDEO'S

Wat vind jij van de shiatsu basisopleiding?

Shiatsu

Op 1 november 2021 heeft de BSF een strategisch plan aangenomen voor de periode 2021-2025. Dit plan vormt de ruggengraat van de acties van de BSF in deze periode. De bereikte resultaten omvatten het volgende:

- Organisatie van een Shiatsudag met als thema permanente educatie
- Het openstellen van de BSF voor beoefenaars van niet-aangesloten scholen
- Het houden van enquêtes over de beoefening van shiatsu in België
- Lobbyen voor de erkenning van shiatsu door de overheid (NACE-code, certificering, enz.) of de praktijk van shiatsu verdedigen tijdens de pandemie van het coronavirus
- De ontwikkeling van het professionalisme van de BSF (organisatie, aanpassing van de statuten aan de wet, communicatie, enz;)
- Verschillende shiatsu-campagnes in Brusselse ziekenhuizen ten voordele van het verplegend personeel
- Professionalisering van de communicatie van de BSF, in het bijzonder via de Nieuwsbrief en de sociale netwerken
- Ontwikkeling van ledendiensten, zoals een webinar voor starters
- Begroting: investeringen en stabiliteit

In maart 2025 zal de BSF een nieuw bestuur kiezen en een nieuw werkplan voor de periode 2025-2029. Dit werkplan is het jouwe. Het zijn de leden - studenten, beoefenaars en scholen - die erover zullen stemmen tijdens de Algemene Vergadering in maart 2025. Om tot daar te komen, hebben we jou nodig! De komende maanden zullen we jullie mening vragen over de verschillende actiegebieden van de federatie.

Het eerste onderwerp: De Basisopleiding
Wat kan de BSF doen om de kwaliteit van de basisopleiding in shiatsu te helpen verbeteren?

Vind je dat deze kwestie de exclusieve verantwoordelijkheid van de scholen is en dat de BSF als federatie zich er niet mee moet bemoeien?

Als de BSF wel zou moeten ingrijpen, in welke richting zou dat dan moeten gaan? Hier zijn enkele mogelijke vragen voor u om te overwegen:
- Medische basisopleiding; traditionele Chinese geneeskunde; andere vakken: moeten de eisen verhoogd of verlaagd worden? Moet er meer of minder diversiteit/vrijheid zijn in de keuze van de opleidingsonderdelen? Op welke manier?
- Tempo van leren: moet er een jaarlijks tijdschema van vakken worden opgelegd, of moeten scholen zelf kunnen beslissen hoe ze deze vakken over de 3 cycli verdelen?
- Certificatieniveaus: moet er een 4e cyclus zijn? Moet er een onderscheid zijn tussen de niveau’s welzijns en therapie?
- Moet de organisatie van de cursussen worden herzien? Moet er verplichte supervisie zijn tijdens de stage?
- Moeten we streven naar Europese harmonisatie van het shiatsu onderwijs samen met scholen die al dan niet lid zijn van de Europese Shiatsu Federatie?

We zouden het op prijs stellen als je ons je mening zou willen geven over een of meer van de bovenstaande vragen (of over een andere vraag met betrekking tot de basisopleiding), bij voorkeur door een e-mail te sturen naar . Uw mening zal worden gebruikt bij de opmaak van het nieuwe strategisch plan. Het onderwerp van volgende maand: bijscholing en supervisie. 

Humane shiatsu 6
Shiatsu 4
Shiatsu 2
Algemene Vergadering 2022
Humane shiatsu
Honden shiatsu
Shiatsu 6
Shiatsu

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social