Skip to main content

NIEUWS

NIEUWS/BLOG, EVENEMENTEN, FOTOBOEK & VIDEO'S

Shiatsu in Europa en de wereld

Eerst en vooral melden we met trots dat onze medebestuurster en vertegenwoordigster van de BSF bij de Europese Shiatsu Federatie (ESF) - Irene Nolte  - door de ESF herverkozen werd als ondervoorzitter voor twee jaar. Dit mandaat plaatst onze federatie in een strategische positie op Europees niveau om te wegen op de evolutie van shiatsu op internationaal niveau, tegelijkertijd kunnen we ook profiteren van opportuniteiten voor onze beoefenaars en onze scholen. We kennen de gedrevenheid van Irene en weten zeker dat ze deze functie ook in de komende tijd met verve zal vervullen.

De ESF plant in juni van dit jaar voor de eerste keer een 'maand van shiatsu'. Een hele maand lang waarin elke shiatsu-federatie, shiatsu-school, shiatsu-beoefenaar de tijd heeft om activiteiten te organiseren om shiatsu te promoten. Hou de facebook-pagina van de BSF en de ESF in de gaten voor meer info.

ESF is bezieler van Shiatsu resources Worldwide. Het is de bedoeling getuigenissen uit de hele wereld te verzamelen over de bijdrage van shiatsu in de sociale context en die op de website te publiceren. Het gaat ook om het verbinden van mensen die shiatsu beoefenen over de hele wereld. Neem een kijkje op https://www.shiatsuresources.net/. Het is dankzij de steun van onze leden en de leden van de andere Europese Federaties, dat de ESF dit initiatief heeft kunnen nemen. Nog een voordeel van jouw lidmaatschap!

De Oostenrijkse shiatsu federatie (ÖDS) blijft zich inzetten om een erkenning te krijgen binnen het EQF (European Qualifications Framework). Dit is een kwalificatieraamwerk van vergelijkbare kwalificatienormen voor opleidingen. Het Europees Kwalificatieraamwerk stelt acht niveaus voor, waarbij elk wordt gedefinieerd door een set descriptoren die de leerresultaten aangeven die in alle kwalificatiesystemen relevant zijn voor kwalificaties op dat niveau. De ÖDS werd al niveau 5 gegarandeerd na het indienen van hun dossier, maar zij willen voor niveau 6 gaan omwille van de hogere erkenning en beslissingsautonomie van de beroepsgroep. Het werk van onze Oostenrijkse collega’s betekent ook voor de andere Europese landen een belangrijke bijdrage voor de erkenning van ons beroep.
Humane shiatsu 6
Shiatsu 4
Shiatsu 2
Algemene Vergadering 2022
Humane shiatsu
Honden shiatsu
Shiatsu 6
Shiatsu

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social