Skip to main content

NIEUWS

NIEUWS/BLOG, EVENEMENTEN, FOTOBOEK & VIDEO'S

Meeting Shiatsu West in Waregem

Meeting Shiatsu West in Waregem op zaterdag 28 September 2019. Voor de 2e maal was er een meeting met de West Vlaamse Shiatsu beoefenaars met als doel uitwisselen met collega’s, hoe, wat, waar breng jij shiatsu in de wereld. Delen en inspireren. Te leren van elkaar met bv. uitwisselen van korte shiatsu behandelingen, over casussen, kennis delen, marketing tips, …

De aanwezigen hebben gekozen voor een verslag waarin iedereen zijn beleving van de meeting verwoord.

Françoise:

Wat ik heb meegenomen van de voorbije vergadering is dat het zeker nuttig is om te horen hoe anderen met shiatsu bezig zijn. Vooral ook hoe het werken met metaforen kan gebruikt worden om sommige zaken verstaanbaar uit te leggen aan de klant. De sfeer was open en ontspannen, zeker een goede basis waaruit we als groep kunnen groeien. Nu nog iets meer deelnemers vinden en W.Vl. is vertrokken.

Hannelore:

Het was een aangename bijeenkomst. We hebben allen hetzelfde doel en dat is zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met shiatsu. Samen brainstormen over hoe we op verschillende manieren mensen kunnen bereiken. Ik heb veel praktische tips ontvangen van de ervaren collega’s en deze neem ik als startende ondernemer zeker mee.

Carl:

Ik kreeg de mogelijkheid om uit te leggen hoe ik shiatsu in de wereld breng. De Zen Shiatsu van Masunaga is mijn kapstok. Shiatsu beoefen ik als relaxatiebehandeling. Mijn cliënteel is enorm divers en heeft op een of andere manier met een vorm van stress te maken. Zo heb ik naast shiatsu ook opleidingen Kinesiologie, lymfedrainage, Tuina en passieve mobilisatie gevolgd. Ik blijf me bijscholen en uit ieder cursus blijft iets hangen wat uiteindelijk zijn weerslag vindt in mijn behandeling.

Dominique Gelaude:

Leuk om collega’s in ‘meet and greet’ setting te ontvangen, casual, los van praktijk- les- vergadering-structuur, waar er ruimte en tijd is om elkaar te ontmoeten, leren kennen en praten. Boeiend, interessant, verruimend en verrijkend om ervaringen, visie, aanpak, marketing en organisatie-tips uit te wisselen. Vaststelling dat de meeste aanwezigen een praktijk hebben/uitbouwen in bijverdienste of als 2° inkomen. Kijk ook uit om een collega/practisioner te mogen ontmoeten die full-time praktijk als hoofdberoep/activiteit heeft en als basis/eerste inkomen. Hoe kunnen we die erbij betrekken? Ik vond het vooral verrijkend om met gelijkgestemden onze ervaring en kennis te kunnen delen.

Dominique Respens:

Boeiend om van elkaar te horen hoe de start met shiatsu en shiatsu praktijk is gegaan. Blij met de amicale sfeer waarin we elkaar mochten ontmoeten. Zou graag ook anderen, lees shiatsu beoefenaars die niet gelinkt zijn aan de Shiatsu Academie ontmoeten, gezien ik hen al vaak via de lessen zie. Tegelijkertijd is het ook leerzaam en verrijkend hen eens in een andere setting te ontmoeten, buiten het lesgebeuren gewoon van collega tot collega delen en inspireren. Het was ook heel gezellig om samen te genieten van de lunch een verlengstuk van het organische verloop van deze meeting en is voor herhaling vatbaar.

Karlos:

Het is altijd een meerwaarde in een gezellige locatie vergaderen. Met zes waren we present. Veel is dit niet maar het is een begin. Liever langzaam opbouwen dan hals over kop aan iets beginnen zonder richting te geven en tenslotte als een 'Strovuurtje' uitdoven. Wij hadden een eerlijk gesprek met een open geest. Ik had het gevoel dat iedereen het gesprek aanvulde met zijn persoonlijke visie om in de toekomst er zijn beroep van te maken. Wat uiteindelijk de bedoeling is. Het was zeer leerzaam en wat vertrouwen meegevend. Naar ik meen is het belangrijk dat wij elkaar leren kennen en een soort van een 'Genootschap' vormen met als gemene deler 'Shiatsu'. 

Humane shiatsu 6
Shiatsu 4
Shiatsu 2
Algemene Vergadering 2022
Humane shiatsu
Honden shiatsu
Shiatsu 6
Shiatsu

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social