Skip to main content

NIEUWS

NIEUWS/BLOG, EVENEMENTEN, FOTOBOEK & VIDEO'S

Vele projecten voor de BSF

De jaarlijkse algemene vergadering van de BSF werd gehouden op 17 maart en bood de gelegenheid om de voortgang van 2023 te evalueren en de vooruitzichten voor het komende jaar te bespreken.

De realisaties van 2023:

  • 2023 zag de wedergeboorte van de "Shiatsudag", met focus op permanente vorming.

  • Met betrekking tot de erkenning van shiatsu werden contacten onderhouden met de autoriteiten om meer steun te krijgen voor de deontologie en om vooruitgang te boeken in de richting van certificering. Er werden ook contacten onderhouden met het oog op het verkrijgen van een eigen NACE-code voor shiatsu.

  • Er zijn inspanningen geleverd om de communicatie binnen de BSF te verbeteren, met name via de nieuwsbrief, maar ook naar het grote publiek toe.

  • De diensten voor de leden werden behouden, waaronder een nieuwe shiatsu-campagne in een Brussels ziekenhuis, een webinar en acties ter ondersteuning van starters en hun shiatsupraktijk.

 2024 is een overgangsjaar. De Algemene Vergadering heeft de Raad van Bestuur de opdracht gegeven om de BSF voor te bereiden op de vernieuwing van het strategisch plan (en dus van de Raad van Bestuur) in maart 2025.

Een nieuw strategisch plan betekent nieuwe projecten en een nieuw team.

 Dit is dan ook het uitgelezen moment voor een oproep voor nieuwe ideeën. Wat is de rol van de BSF? Ben je er tevreden over of niet? Vind jij er je gading? Welke projecten zou je graag zien dat de BSF uitvoert in de volgende periode 2025-2029? Zou je betrokken willen raken bij een bepaald onderwerp door lid te worden van de toekomstige Raad van Bestuur?

 Legio uitdagingen:

  • Vind je als praktijkhouder voldoende steun binnen de BSF voor je praktijk? Vind je dat de BSF meer geavanceerde of andere diensten zou kunnen aanbieden? Vind je collega's in het BSF-netwerk die je steunen en helpen?

  • Ben je als shiatsu-school tevreden met de projecten die de BSF uitvoert? Of zou je van richting willen veranderen? Voel je je voldoende ondersteund door het managementteam?

  • Ben je als student tevreden met je opleidingsniveau en de mogelijkheden voor bijscholing? Vind je dat de BSF meer zou moeten doen om je te ondersteunen, meer informatie te geven of je te begeleiden bij het starten van je carrière?

  • Hoe staat het met het wetenschappelijk onderzoek naar shiatsu in België? Hoe zit het met de erkenning van het beroep en de obstakels voor de ontwikkeling van shiatsu in de maatschappij? 

De komende maanden zullen we jullie mening vragen over deze kwesties, met het oog op het opstellen van een werkplan voor het volgende mandaat 2025-2029. Alles is mogelijk, of het nu gaat om de voortzetting van ons huidige werk of om een radicale koerswijziging.

De Algemene Vergadering in maart 2025 zal de verschillende projecten die op tafel liggen onderzoeken en beslissen over het nieuwe strategische plan en het team dat het zal uitvoeren.

We horen graag van je op .

Humane shiatsu 6
Shiatsu 4
Shiatsu 2
Algemene Vergadering 2022
Humane shiatsu
Honden shiatsu
Shiatsu 6
Shiatsu

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social