Skip to main content

NIEUWS

NIEUWS/BLOG, EVENEMENTEN, FOTOBOEK & VIDEO'S

Op weg naar de erkenning van shiatsu

Op woensdag 25 januari 2023 was de installatievergadering van de volgende registratieperiode van de Hoge Raad voor Zelfstandigen en KMO's. Een geweldig orgaan waar vele sectoren van het economische leven bijeenkomen om hun zorgen kenbaar te maken aan de bevoegde ministers (zie ons artikel van 6 november op de BSF-blog).

Bij die gelegenheid heb ik met de autoriteiten verschillende punten kunnen bespreken die ons aangaan, waaronder de kwestie van de erkenning van shiatsu en de certificering.

Ook de NACE-codes werden besproken. Als representatieve federatie hebben wij ons meermaals uitgesproken over het belang van een specifieke code voor onze activiteit (zie ons artikel van 5 april 2022 op de BSF-blog). In maart van dit jaar moet het model, dat momenteel op Europees niveau wordt herzien, worden omgezet in de lidstaten. Naar alle waarschijnlijkheid zullen "alternatieve therapieën" een specifieke code krijgen. Vervolgens zal een discussie worden geopend over de kwestie van de laatste twee cijfers, die kunnen worden gebruikt om subsectoren te identificeren. Op dat moment zullen we pleiten om Shiatsu bij naam te noemen.
Als we zien hoe deze indeling tijdens de coronacrisis als referentie werd gebruikt om de "essentiële" sectoren te onderscheiden van de sectoren die moesten sluiten, beseft iedereen vandaag hoe belangrijk deze indeling is.

Olivier de Stexhe, directeur BSF

20230124 - FOD Economie, Gebouw City Atrium, Brussel - sfeerreportage tijdens de officiële installatie van de hernieuwde Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO20230124 - FOD Economie, Gebouw City Atrium, Brussel - sfeerreportage tijdens de officiële installatie van de hernieuwde Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO
Fotocredit ©Caroline Dupont Photography.

Humane shiatsu 6
Shiatsu 4
Shiatsu 2
Algemene Vergadering 2022
Humane shiatsu
Honden shiatsu
Shiatsu 6
Shiatsu

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social