Skip to main content

NIEUWS

NIEUWS/BLOG, EVENEMENTEN, FOTOBOEK & VIDEO'S

BSF: nieuw management

Een nieuw management bij de BSF!
Zoals je weet, heeft de federatie sinds kort een nieuwe raad van bestuur en werden de leden voorgesteld via Facebook. Ter herinnering: het zijn Olivier de Stexhe, vice-voorzitter, Karlos Vansteenkiste, secretaris, Eric De Brabandere, penningmeester, Anja Van Damme, Fanny de Maré en Irene Nolte.
Een nieuwe voorzitter, ambassadeur van shiatsu in België
Wat mij betreft heb ik het voorzitterschap van de BSF aanvaard. Ik dank niet alleen de nieuwe leden van de Raad van Bestuur, die mij met eenparigheid van stemmen hebben verkozen, maar ook de vorige leden van de Raad van Bestuur die op de vergadering aanwezig waren, namelijk Luc De Cuyper en Dominique Respens, voor hun vertrouwen en de vele loftuitingen die zij mij hebben toegezwaaid. Ze steunden allemaal mijn kandidatuur.

Ik wil de voormalige leden van het bestuur, namelijk Luc De Cuyper, voorzitter, Ronny Massa, secretaris, Ghilena Van Osselaer, mede-oprichtster van de BSF en Dominique Respens, bedanken voor al het werk dat zij de afgelopen jaren hebben verricht. Als directeur van een shiatsu-school kon ik tijdens de vergaderingen van de werkgroep scholing het werk opmerken dat het dagelijks bestuur van een federatie vertegenwoordigt. Elk lid van de raad van bestuur deed wat in zijn of haar vermogen lag om de vereniging zo goed mogelijk te laten functioneren. Ik begreep ook snel dat, naarmate de jaren verstreken, sommigen van hen verder wilden gaan, de fakkel wilden doorgeven.

Tijdens de gezondheidscrisis deed de raad van bestuur, die vond dat er een nieuwe energie moest worden gecreëerd, een beroep op zijn leden om verder te gaan. Sommigen toonden belangstelling voor de promotie van de federatie en voor de erkenning van shiatsu. Net als anderen, stak ik mijn hand op, om te zeggen dat ik aanwezig ben.
Van het een kwam het ander, ik nam de verantwoordelijkheid om voorzitter van de WG promotie te worden, vervolgens de leiding van de Facebook-publicaties, lid van de raad van bestuur en tenslotte voorzitster van de BSF.

De dag na de Algemene Vergadering, waar ons nieuwe team werd verkozen, moesten wij onmiddellijk onze bakens verzetten, aangezien de regeringsbesluiten in het kader van de sanitaire crisis ons dwongen om snel en adequaat te reageren.
Een nieuwe directeur, die de professionalisering van de FBS garandeert
Op dinsdag 4 mei heeft de BSF besloten een nieuwe directeur aan te nemen, om de werking van de federatie te professionaliseren en te werken aan een betere erkenning van shiatsu in ons land. Olivier de Stexhe werd hiervoor benoemd. Hij zal functioneren als projectmanager, samen met Armgard Detemmerman, die haar uitstekende werk als administratief medewerkster zal voortzetten.
Een strategisch plan

Het hele team verbindt zich ertoe, dankzij de respectieve achtergronden, beroepservaring en diverse competenties, te werken aan een sterke federatie, die zich ertoe verbindt haar maatschappelijk doel na te streven, namelijk het verenigen en onderzoeken, beschermen en verbeteren van de beroepsbelangen van beoefenaars, leraren en opleidingscentra in Shiatsu - Japanse acupressuur of traditionele Japanse manuele technieken.

Het is onze bedoeling om in de nabije toekomst de strategische koers uit te zetten en alle nodige beslissingen te nemen om ervoor te zorgen dat de opdrachten van de BSF worden vervuld. Daartoe zal aan de Raad van Bestuur een actieplan worden voorgesteld.

We kunnen nu al aankondigen dat onze belangrijkste focus de promotie van shiatsu is, een grotere zichtbaarheid en de erkenning van het beroep. Van zodra het strategisch plan met de doelstellingen en de te ondernemen stappen uitgewerkt zijn zullen we dit communiceren.

Dankzij de inspanningen van ons team en die van de shiatsu-scholen en alle leden, zullen wij een sterke, representatieve federatie vormen die deze naam waardig is.

Sylvia Collins, voorzitster

Lees hier de voorstelling van het nieuwe bestuur

Humane shiatsu 6
Shiatsu 4
Shiatsu 2
Algemene Vergadering 2022
Humane shiatsu
Honden shiatsu
Shiatsu 6
Shiatsu

Blijf op de hoogte van het nieuws, inspiratie & evenementen

logo Belgische Shiatsu Federatie

Adres


Rue des Cytises 27
4460 Bierset

 

Social